Model


Ole er en af Elsas yndlingsmodeller. Han har personlighed, og er god til at sidde stille. Desuden er han sød og venlig og bliver aldrig utålmodig

 

OLE OM AT SIDDE MODEL

Ole er en ca.22 cm. høj bamse, født i England en gang i 1920erne, måske 30erne. Han har boet hos Elsa i rigtig mange år, hun fik øje på ham i et butiksvindue hos en brugthandler, hvor "han nærmest sad og råbte efter mig" som Elsa siger.

På nuværende tidspunkt har han siddet model for hende en 15-20 gange.Ole: "Man venner sig til det, som årene går. Heldigvis er Elsa jo ikke surrealist og det giver fred i sjælen.
Jeg kan være stensikker på, at billedet kommer til at ligne. Det er ikke noget med grønlilla pels og et øje i det ene hjørne. Jeg bliver ganske vist altid meget større end jeg er i virkeligheden, men det har jeg absolut intet imod.

-Vi taler ikke sammen når hun arbejder, men det kan ske at hun roser mig lidt "Du er så god til at sidde stille" siger hun, og det er rigtigt.
Jeg bliver ikke træt af at sidde. Når sandheden skal frem, bruger hun jo mange forskellige modeller som æbler og pærer, katte og dukker, men jeg synes selvfølgelig at hun aldrig burde male andre end mig.
Og gerne i de meget store størrelser!

Det gør ikke noget at malerierne bagefter kommer i andre hænder. Jeg har jo nok ikke siddet model for sidste gang, og det er faktisk spændende at tænke på, at jeg hænger i fremmede menneskers stuer. Jeg forestiller mig at de tit siger: " Nej, hvor er han kvik!" eller " Ih; hvor er han stor!"